Huis & Tuin

Pizzarette :: De pizza oven bekend van tv – va €64,00 incl. bezorging

Pizzarette

Pizzarette

Er is een nieuwe hype in Nederland, de Pizzarette. Het nieuws en het Internet staat er vol mee afgelopen weken en de Pizzarette is in de winkels niet meer aan te slepen. Zeker met de feestdagen voor de deur is de Pizzarette erg geliefd. Op deze pagina vindt u dan ook alle informatie over de Pizzarette en geven wij een overzicht van handige online winkels waar u de Pizzarette goedkoop kunt kopen.

Pizzarette 4 of 6 persoons

De Pizzarette is verkrijgbaar in een 4 persoons en een 6 persoons uitvoering. Gezien het geringe prijsverschil wordt er doorgaans gekozen voor een Pizzzarette geschikt voor 6 personen.

Pizzarette 4 persoons (4 personen)

Pizzarette 4 persoons bestellen / kopen

Je kunt de Pizzarette 4 persoons online kopen en bestellen bij de volgende winkels:
Online Winkel Prijs Verzendkosten Voorraad Levertijd
Trendvertise.com € 79,00 Gratis Ja 1-2 dagen
Novisell.nl € 64,00 Gratis Ja 1-2 dagen
Postordershop.nl € 79,95 € 5,95 Ja 1-2 dagen

Pizzarette 6 persoons (6 personen)

Pizzarette 6 persoons bestellen / kopen

Je kunt de Pizzarette voor 6 personen online kopen en bestellen bij de volgende winkels:
Online Winkel Prijs Verzendkosten Voorraad Levertijd
Novisell.nl € 84,00 Gratis Ja 1-2 dagen

Wat is de Pizzarette precies?

De Pizzarette kunt u vergelijken met een traditioneel gourmet set, waarbij je gezellig met een groepje vrienden of familie je eigen zelfgemaakte mini pizza’s gaat bakken. Dit nieuwe fenomeen in Nederland wordt ook wel pizzaretten of pizza gourmetten genoemd. Met de Pizzarette pizza gourmet set maakt iedereen dus zelf zijn eigen mini-pizza’s, en kun je dus zelf ook je eigen ingrediënten samen stellen. Erg gezellig en wel zo lekker dus. Midden op tafel staat de speciale Italiaanse pizza-oven met zijn echte terracotta koepel. Daar omheen de pizzabodems en alle ingrediënten.

Pizzarette gourmet set

Pizzarette promotie filmpje

YouTube voorvertoningsafbeelding

Pizzarette handleiding / gebruiksaanwijzing

Het makkelijkst is om de Pizzarette pizza-oven midden op tafel te zetten, met alle ingrediënten eromheen verspreid. Sommige basisingrediënten voor pizza’s, zoals tomatensaus, mozzarella, paprika, champignons, kun je misschien het beste dubbel op tafel zetten. Dan heeft iedereen die altijd binnen handbereik en hoef je niet te lang op elkaar te wachten. Zet de oven ongeveer tien minuten voordat iedereen aan tafel gaat aan. Let op! De terracottakoepel van de Pizzarette wordt erg heet net als bij een echte steenoven. Kijk dus uit dat je je handen niet verbrandt.

Nu de Pizzarette op tafel is geïnstalleerd met alle ingrediënten eromheen en iedereen aan tafel zit, kan het pizzaretten echt beginnen. Leg eerste een deegrondje op je spatel en besmeer dit vervolgens met tomatensaus. Laat rondom een randje van een halve centimeter vrij. Zo krijg je een lekker knapperig korstje rondom. Beleg je pizza met ingrediënten naar keuze. Denk om de juiste volgorde! Geraspte kaas altijd als laatste, zodat dat kan smelten en een beetje gratineren onder de gloeiend hete koepel. Schuif de pizza op de spatel door een van de vier openingen in de koepel, en wel diep genoeg om de hele pizza op de bakplaat te krijgen. De spatel kun je er gewoon onder laten zitten. En nu lekker afbakken! Als je pizza klaar is, kun je hem van je spatel op een bord laten glijden.

Pas op dat je de hete spatel op een veilige plek weglegt. Ofwel op een goed isolerende onderzetter, of eventueel terug in de oven. Al dan niet voorzien van een nieuwe pizza.

Hoe lang moet ik een pizza bakken?

De baktijd van een minipizza hangt van verschillende factoren af. Het soort deeg, de vulling, hoeveel ‘koude’ pizza’s tegelijk in de oven worden geschoven, etc. Gewoonlijk duurt het bakken ongeveer 7 minuten. Tijdens het wachten kun je al eventueel een nieuwe pizza samenstellen op je bord.

Tips en ideeën voor het gebruik van de Pizzarette

Als je het deeg hebt bereid met behulp van het deegrecept bij de Pizzarette, de tomatensaus klaar is en de ingrediënten staan op tafel, dan kun je zelf pizza’s gaan bakken op tafel. Je hebt het meeste plezier van je pizzabakoven als je je houdt aan de handleiding / gebruiksaanwijzing zoals hierboven omschreven. Bij een juist gebruik worden je pizza’s lekkerder en gaat je bakoven ook lekker lang mee.

Het leuke van pizza gourmetten is dat je niet alleen jezelf, maar ook je mede Pizzaretters kunt verrassen. Deel je pizza met iemand anders, proef elkaars creaties en ontdek nieuwe culinaire hoogstandjes op pizzagebied. Je kunt zelfs pizzawedstrijden organiseren, waarbij bijvoorbeeld iedereen elkaars pizzacreaties proeft en waardeert. Degene die aan het eind van de avond de lekkerste mini pizza’s heeft gebakken wint.

Onderhoud van de Pizzarette

 1. Voordat je begint met schoonmaken, het toestel eerst volledig laten afkoelen!
 2. De terracotta koepel is van gebakken klei en dus kwetsbaar. Als de koepel heet is, mag hij niet in contact komen met water of een koude ondergrond. Dan kan hij gaan scheuren.
 3. Bij normaal gebruik hoef je de koepel niet schoon te maken. Als je hem toch wilt reinigen, dan kun je het beste gewoon warm water en een borstel gebruiken.
 4. PAS OP! De terracotta koepel mag niet in de vaatwasser!
 5. De bakplaat en de spatels kun je wel in de vaatwasser doen, of schoonmaken met warm water en een afwasborstel.
 6. Het apparaat zelf bevat elektrische elementen. Je mag dit nooit in water onderdompelen. Wel kun je het oppervlakte met een vochtige doek afnemen.

Pizzarette kopen / bestellen

De Pizzarette is verkrijgbaar in een 4 persoons en een 6 persoons uitvoering. Gezien het geringe prijsverschil wordt er doorgaans gekozen voor een Pizzzarette geschikt voor 6 personen.

Pizzarette 4 persoons (4 personen)

Pizzarette 4 persoons bestellen / kopen

Je kunt de Pizzarette 4 persoons online kopen en bestellen bij de volgende winkels:
Online Winkel Prijs Verzendkosten Voorraad Levertijd
Trendvertise.com € 79,00 Gratis Ja 1-2 dagen
Novisell.nl € 64,00 Gratis Ja 1-2 dagen
Postordershop.nl € 79,95 € 5,95 Ja 1-2 dagen

Pizzarette 6 persoons (6 personen)

Pizzarette 6 persoons bestellen / kopen

Je kunt de Pizzarette voor 6 personen online kopen en bestellen bij de volgende winkels:
Online Winkel Prijs Verzendkosten Voorraad Levertijd
Novisell.nl € 84,00 Gratis Ja 1-2 dagen

Pizzarette ervaringen

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met de Pizzarette gourmet set. Laat het ons weten door hier uw ervaring achter te laten en help daarmee andere gebruikers en/of lezers.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/10 (70 votes cast)
Pizzarette :: De pizza oven bekend van tv - va €64,00 incl. bezorging, 4.9 out of 10 based on 70 ratings

Wij zijn erg benieuwd naar uw mening!

Klik hier om een reactie te geven.

15 beoordelingen op “Pizzarette :: De pizza oven bekend van tv – va €64,00 incl. bezorging”

 1. Op 28/11/2010 om 17:53 linda gaf de volgende reactie... #

  echt een geweldig apparaat! afgelopen weekend geprobeerd en hij werkt goed. ik heb de pizzarette speciaal voor de feestdagen aangeschaft dus heb er heel veel zin in!

 2. Op 15/12/2010 om 18:59 een toekomstig pizzarette fan gaf de volgende reactie... #

  Ik heb de pizzarette ook besteld voor de feestdagen. Ik lees er goede verhalen over dus ben erg benieuwd en heb er heel veel zin in. Hoop dat ie snel binnen is!

 3. Op 16/12/2010 om 21:57 vera gaf de volgende reactie... #

  mooie site. ik zelf heb de pizzarette ergens vorige week besteld en had hem nog voor het weekend in huis. meteen ook dat weekend uitgeprobeerd en ik kan iedereen verzekeren dat ie goed werkt. de 6 persoons pizzarette is inderdaad groot genoeg om met z’n 6-en te eten. het is erg gemakkelijk en weer eens iets anders dan gourmetten. erg leuk dus!

 4. Op 27/12/2010 om 14:19 r.meijer gaf de volgende reactie... #

  We hebben de pizzarette nu twee keer gebruikt. Eerst met zijn tweeën om uit te proberen en daarna met zijn vieren. Het apparaat werkt goed en het is inderdaad (gezien vorige reactie) iets anders dan gourmetten. Het is wel zo, dat je bij gourmetten “onderweg” meer eet. De pizza’s zijn eigenlijk het hoofdgerecht. Ik vind het apparaat een aanrader. Inderdaad je eigen pizza’s maken en uitproberen. Na op tweede kerstdag de pizzarette gebruikt te hebben, is iemand hier in huis al bezig de pizzarette bij familie te promoten. Overigens gebruiken wij de 6-persoonsversie. Het schoonmaken is makkelijker en eenvoudiger dan een gourmetstel. Een leuk ding dus!!

 5. Op 27/12/2010 om 20:20 Marjolein Hobma gaf de volgende reactie... #

  We zijn afgelopen weekend met 18 man wezen Pizzaretten. We hadden dus een enorm lange tafel gemaakt met 3x 6 persoons Pizzarette. Na een half uur voorbereiding zaten we heerlijk ruim een uur pizza’tjes te bakken. De volgende dag geen stank in huis. Omdat er geen vet wordt gebruikt is het lekker, gezond en steeds weer een andere smaak pizza. Echt een aanrader. Ook de kinderen (4-12jr) vonden het geweldig hun eigen pizza te maken. 

 6. Op 17/11/2011 om 18:46 Truus gaf de volgende reactie... #

  Ik heb de 6-persoons Pizzarette net besteld en kan al helemaal uitkijken om deze lekker te gebruiken met alle feestdagen in het vooruitzicht. Ik ben zo benieuwd, zeker omdat er tal van leuke en lekkere verhalen over heb gelezen. Laat die feestdagen maar komen. Het kan mij niet snel genoeg gaan :-)

  Truus

 7. Op 12/12/2011 om 11:12 George gaf de volgende reactie... #

  Wat een tof ding die pizzarette! Van de Sint heeft mijn vrouw deze pizzaoven onlangs gekregen en afgelopen weekend hebben we hem met het hele gezin eens getest. Echt lache en het was nog super lekker ook allemaal!

 8. Op 10/01/2012 om 19:28 Natascha gaf de volgende reactie... #

  De pizzarette vinden wij ook helemaal geweldig, maar wij ondervinden dus wel veel problemen met het schoonmaken.
  Wij hebben wel de eerste keer bakspray gebruikt, dus of het daar aan gelegen heeft.
  We krijgen de plaat na de eerste keer niet schoon en ook de “spatels”/ schepjes zijn erg lastig te reinigen. De plaat ziet er nu erg onapetijtelijk uit. Verder erg lekker en ook heel gezellig.

 9. Op 12/01/2012 om 12:04 stefanie gaf de volgende reactie... #

  Hallo allemaal, wij vinden de Pizzarette ook helemaal leuk en gezellig en gebruiken hem echt heel regelmatig. Enige nadeel vind ik wel dat het apparaat zeer moeilijk is schoon te maken. Op deze site hebben er dus meer mensen last van dit probleem. Wie heeft er nog meer moeite met het schoonmaken van de pizzarette, of liever gezegd, wie heeft er tips hoe je deze het beste schoon kunt maken?

 10. Op 17/05/2012 om 16:15 Bestsellers gaf de volgende reactie... #

  Reactie op de reactie van Stefanie:

  Wij verkopen graag en enthousiast de Pizzarette!
  En krijgen dus ook wel eens mensen aan de lijn met “jouw probleem”
  Tip voor tijdens het Pizaretteren: zet een kommetje olijfolie op tafel met een kwastje of prop keukenrolpapier. Vet daarmee het spateltje licht in voordat je het deegplakje erop legt. Wanneer de Pizza gaar is, lost hij dan heel gemakkelijk en bakt kaas er bijvoorbeeld niet vast aan.
  Tweede tip voor tijdens het Pizza’s bakken: laat bij het aanbrengen van de tomatensaus op het plakje deeg een randje van een halve centimeter vrij, rondom. Daardoor druipt er niet zo snel tomatensaus (met kaas) tijdens het bakken van het spateltje de RVS plaat op.
  Schoonmaken:
  Doe in een wasbak waar de RVS plaat in past kokend water met een flinke hoeveelheid ouderwetse soda. Leg de bakplaat erin en de spateltjes ook. Laat dat een nacht staan. Af en toe beetje roeren met een spatel of pollepel.
  Je zult zien dat alle aangebrande narigheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

  We wensen iedereen heel veel plezier!

 11. Op 07/01/2013 om 18:21 Marianne gaf de volgende reactie... #

  Hallo,
  Ik zie bij schoonmaken een nacht in soda zetten en af en toe doer roeren..
  Komt Bestseller dan bij mij om het steeds door te roeren:-):-)

 12. Op 07/01/2013 om 18:24 Marianne gaf de volgende reactie... #

  Hallo .
  Stefanie kom jij bij ons het ‘s nachts door roeren ?:-):-) Lijkt me toch niet dat je er de wekker voor moet zetten om het goed door te gaan roeren..
  Welke tip heb je daarvoor??gr Marianne

 13. Op 06/02/2013 om 12:43 vera gaf de volgende reactie... #

  Hoe komt het dat mijn naam ge(mis)bruikt wordt in een reactie op de pizzarette, ik had er nooit van gehoord, kwam mezelf perongeluk tegen.. ik ben dit niet …..????

 14. Op 15/02/2013 om 12:47 admin gaf de volgende reactie... #

  Beste Vera,

  Wellicht zijn er nog meer mensen met dezelfde naam. We hebben de achternaam in ieder geval even verwijderd. Wij zullen dat met dit bericht ook nog even doen. Geen enkel probleem.

  Met vriendelijke groeten,

  Team L-i-m.nl

 15. Op 16/02/2013 om 12:38 Mw. Kloppers gaf de volgende reactie... #

  Wij hebben uw advies om de aangekoekte plaat en de spatels een nacht in sodawater te laten weken opgevolgd en de volgende dag mbv een schuursponsje de plaat schoon kunnen krijgen.
  Vraag: Is dit misschien te voorkomen door op de plaat een teflon blad te leggen (in cirkelvorm geknipt, men gebruikt dit ook voor de oven) of misschien aluminiumfolie met de glimmende kant omlaag?
  Als experiment hebben wij tijdens het eten ook dun gesneden ciabattabrood
  (voorverpakt dat je nog moet afbakken) gebruikt ipv pizza deeg. Dat ging ook prima en was leuk voor de afwisseling!

Voeg uw reactie toe